BRIS ledsna emojis

abusedmojis2

Många barn lever i en vardag av tuffa problem, förtryck eller övergrepp. Kanske sker det i skolan, kanske sker det i hemmet, av en vuxen, av en förälder eller annan nära anhörig. Speciellt för barn kan det vara svårt att sätta ord på och prata med någon om problem i vardagen.

2015 tog BRIS fram en gratis app med ledsna emojis som går att ladda ner från Google play och App Store. De visar symboler av bl.a. ledsna barn i olika utsatta situationer. Ett ledset barn med blåtira och plåster, ett ledset barn intill en vuxen och ett öl- eller vinglas, ett ledset barn med en mörk skugg-gestalt bakom sig eller en symbol med två handleder med röda sår. De olika symbolerna ska förhoppningsvis kunna hjälpa utsatta barn och unga att ta kontakt med någon och börjar prata om de svåra problemen i sin vardag.

I videon nedan kan du se en intervju med Kattis Ahlström som berättar om BRIS initiativ och den stora slagkraft BRIS Abused Emojis appar spridits världen över.

För information om hur du laddar ner BRIS Ledsna Emojis (Abused Emojis), klicka på bilden nedan, eller sök i Google play eller App Store på ”Abused Emojis”.

sademojis4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s